måndag 20 augusti 2012

Mondayyy

Jag gör inget speciellt just nu så tänkte jag skulle skriva några rader här!

Igår gjorde vi inte så mycket, bara lite ärenden och en massa prat. På kvällen åt vi middag tillsammans, och alla var på världens roligaste humör. Seriöst, jag skrattade så jag grät! De har en helt underbar humor, haha, det var så roligt! Kaffet här är dessutom rätt svagt så jag blir helt övertrött ibland utan svenskt kaffe.

Anywaysssss. Det finns jättemånga saker som skiljer USA och Sverige åt. Typ lördagsgodis. Jag förklarade att man i Sverige (okej detta kanske bara är min familj men ändå!) mest äter onyttigheter på fredagar och lördag. Massa godis, läsk och sånt. De tycker det är superkul att vi gör det! Här brukar ju folk äta det lite när de vill, en pop tart till frulle liksom. Inte min värdfamilj då, men USA generellt!

En annan rolig sak är att vi svenskar är så planerade. Om vi ska iväg med bilen i Sverige planerar vi ju alltid innan, typ "Vi drar om 15 minuter". Förra måndagen så hade vi just ätit frukost och min vbror börjar gå mot bilen. Jag frågar vart han ska, och han menade att vi skulle dra nu NU liksom. De är så spontana.
Också att vi iallafall i min familj och i skolan oftast säger vart man ska. Om alla sitter tillsammans liksom och sen så går någon, brukar den ju säga vart den ska, oavsett var. Här går man bara ut ur rummet och det är heeeelt normalt. Så i början när jag var här så sa jag alltid om jag skulle till mitt rum, men här säger ingen det så jag har slutat med det vilket känns JÄTTErude. Fast det är helt normalt, haha. Jag berättade det för min vmamma igår, och oj vad vi skrattade! Min vbror brukade ibland liksom åka till gymmet utan att säga till, medan jag säger om jag ska till mitt rum!

Är det en svensk grej eller är det typ bara min omgivning??


RiRi kom in och la sig här medan jag skrev, så himla gullig! Han ser lite läskig ut pga av ljuset från takfönstret, han är supersweet! Han jamar hela tiden och vill alltid ha mat.

1 kommentar: