onsdag 15 augusti 2012

140812 - stranden, massa bilar och farmer's market

Så igår var världens superdag! Jag är fortfarande lite förkyld, men äsch man kör på!

Först åkte vi förbi mina värdföräldrars tasting room. De gör vin så jag tror att detta var deras lokala affär  men att de också har vinprovningar. Clint Eastwood brukade komma in i bland! Donna berättade det, så himla coolt! Det var iaf jättefint därinne, de hade massa andra saker förutom vin också. Färgglatt porslin och så.

Vi åkte sedan till stranden. Man badar inte på stranden här. Det är nämligen iskallt och dessutom är det strömmar på stranden vi var på. Så vi gick längs stranden, la oss ner i sanden. De var otroligt fridfullt, man hörde bara vågorna. Jag höll nästan på att somna tillslut, haha. Det var iallafall supervackert där också!

Efter någon timme på stranden så åkte vi till Carmel, för de på tasting roomet hade berättat att det var någon bilshow. Och min värdpappa och värdbror är galna i bilar, de kan allt! Så vi åkte dit och kollade på alla bilar. Alla var gamla, fina. Det fanns tyvärr ingen Volvo :(
Carmel var förresten jättefint, väldigt puttenuttigt eller vad man ska kalla det. Lite likt Åre på vissa sätt. De har jättemycket affärer, men inte direkt GAP och Hollister utan mer klassiska. Fin stad!

Josh och Donna på farmer's market
När vi kom hem däckade vi på soffan och såg på nåt program som heter Pawn Shop. Tänker er Antikrundan när folk får veta att deras prylar har dubbla värdet. I Pawn Shop är det tvärtom, Pawn shopen är villiga att köpa allt för mycketmycket mindre än vad ägarna vill ha. Det blir faktiskt lite kul efter ett tag, i början fattade jag noll om vad det handlade om.

På kvällen var vi på farmer's market i Monterey. Det var jättekul! Det var verkligen som Vimmerby marknad. En massa mat och en massa småpryttlar. Lite musik. Vi köpte iallafall ett slags popcorn som har ett sockeröverdrag, supergott faktiskt! Denna sak är varje tisdag året runt, rätt coolt. De stänger av en av huvudgatorna för det.
Monterey var annars superfint, som Carmel fast större. Riktigt fina städer. Blir helt confused av riktningarna! Trodde att havet var åt ett håll, men där var det enorm berg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar