fredag 19 oktober 2012

Typisk torsdag i skolan

Varnar för LÅNG och ingående text på denna skoldag.
So we ate outside last night. IN OCTOBER! Crazy.

Den här dagen har varit annorlunda, kort sagt. Inte bra, inte dålig. Bara annorlunda. Vet allvarligt talat inte riktigt vad ni vill veta om mitt liv här, men hmmm kan väl berätta noggrant om denna dag!
Varje dag är lite annorlunda, vi har rolling schedule med A-H periods. D,E and F är fasta för det är lunch, så jag ett ämne E är det samma tid varje dag. De andra perioderna är i samma ordning varje dag, men byter plats vilken som börjar dagen.

Först hade jag free period, brukar ha en per dag förutom lunchen. Där gör jag oftast matteläxan. Idag satt jag dock ute och läste engelskan istället, varmt idag!
    Efteråt hade jag US History prov. Vi gör dem på iLearn, en internetsida. Det är multiple choice, matching av lite presidenter, händelser och år och sedan short essay. Med multiple choice är vi allowed att retake a question, så får du fel en gång kan du göra frågan en gång till och kanske få ½ poäng istället för 2/2 poäng. Rätt skönt!
    Så tredje perioden varje dag är activities (en period utanför bokstavsgrejerna). Det är 30-40 minuter med club meetings, class meetings, assembly eller advising. Idag var det club meetings. Min kompis Kaylee fick med mig i Christian Pirate Club, och jag tänkte, varför inte? Kyrkan i Sverige är mys! Hursomhelst var det mycket intressant. Alla som var där, runt tio stycken, verkade vara otroligt troende. Okej, alla utom tre inklusive mig. De pratade om att tillägna lite tid till honom hela tiden, leva sitt liv för honom osv (Gud). Det var en trevlig grupp människor, OTROLIGT SERIÖST dock. Kanske är med några gånger för att se hur det är, men de verkar supertroende! Blev väldigt förvånad. Intressant dock! Resten av perioden som blev över spenderade vi ute, jag hade med mig lite drömrulltårta som Kaylee provade. Think she liked it!
   Så English. Vi läser The Crucible, en bok/pjäs om häxjakten i Salem. Varje person är någon i boken vilket är rätt kul faktiskt, några av amerikanarna i klassen brukar prata med roliga accenter. Vi icke amerikanare kämpar för att typ kunna läsa våra repliker rent, haha.
   Hmm lunchen. På torsdagar äter jag alltid med några boarders från engelskan, de är trevliga! Några fler boarders joinade vårt bord. De enda sega är att de alltid ska in till sina rum och plugga/sova/vara osociala efter att de ätit. Så efter lunchen brukar jag vara i biblioteket med några i biology class. Andra dagar äter jag med Kaylee och några sophomores. Råkat gå in i the dorms x antal för många gånger. Sitter ute och njuter av skolan. Njuta av skolans frozen yoghurt. MUMS! Olika varje dag okeyyy. Måste absolut lära känna fler day students, note to self.
   Biology, E period. Igår gjorde vi pretest på saker vi hade noll koll, lärde oss allt igår på ett chart. Idag fick vi sedan göra om provet. Till min förvåning tar alla fram sina charts och börjar kolla. Jag hade no idea och undrade varför alla fuskade! Läraren såg ju liksom. Men okej, man fick tydligen kolla på the chart så provet var ju betydligt lättare nu haha.
   Torsdag, så jag hade photo during Fperiod. Vi kollade på en tutorial och läraren visade när han edited ett picture.
  Sedan var det architecture. Bästa läraren och skön klass. Jag är enda tjejen, men Kaylee och Kaya brukar joina oss vissa dagar så det är alltid trevligt! Idag ritade vi fritt medan läraren skulle fixa något inför parents weekend, så vi håller på med perspektiv och sånt. Mr Pratt brukar prata om intressant saker, typ Pebble Beach (tydligen jättedyrt område och husen är fina och stora) eller sina äventyr. Annars hmm. Rätt internationell klass. Tyskland, Turkiet, Frankrike, Ryssland and the me, Sweden. Tre Amerikanare too.
   Hade fem minuter matte för att sedan dra till the meet. Skönt!

Alltså. 30 grader. Nej fy. Var nervös hela dagen inför the meet. Vi kom dit och det kändes okej. Såg killarna springa och vår bästa löpare vann stort på typ 16 minuter på 5km. GALET. Anyways, sedan var tjejernas tur, både Varsity and JV. Varsity är de sju bästa i laget. Min skola har bara Varsity för vi är så få, endast 6 tjejer. Vi startade och jag kände rätt snart och det inte är min dag. Solen gassade och min hals var super sore efter ett tag. Ville typ gå, men motstod haha. Min tid blev 26 minuter, bättre än sist. Men jag är inte nöjd, det kändes inget vidare. Det är nog svalare nästa gång, så hoppas jag kan få en bättre tid då. Jag kände mig bara seg och svag idag. En av mina lagkamrater bättrade sitt PR med 45 sekunder! Superglad för hennes skull! Och vår lagmedlem som inte är allowed to complete sprang med JV boys och slog nästan dem. SÅ SNABB!

Nu sitter jag och ser på Friends. Imorgon är jag ledig, ska skypa lite, kanske dra iväg min vbror på hike med mig och sen har vi practice på eftermiddagen. I have a bit of a sore throat so we’ll see! Annars i helgen så ska jag nog packa inför camp, träna och kanske gå på teater med några vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar