fredag 12 oktober 2012

2 månader

Hejsan alla därhemma!

I förrgår firade jag två månader hos min värdfamilj. Det känns helt sjukt, samtidigt som jag nyss kom dit så känns det som om jag varit här mycket längre.

Jag minns när jag sa hejdå till alla därhemma, gick på planet. Jag var supernervös och hade en sån himla bra känsla. Allt kan ske, jag hade ingen riktig aning om vad som väntade mig. Jag minns hur jag var vilse i Chicago när de ändrade planets gate. Hur spännande allt var i Los Angeles, hur nervös jag var i San Jose och hur spänd jag var inför att träffa min värdfamilj. De första dagarna hos värdfamiljen, inte bara en massa språkliga misstag utan ett helt nytt glassberoende och att jag alltid tog av mig skorna, trots att man inte skulle göra det. Hur man inte kunde sova särskilt mycket för man var så upprymd av allt det nya. Hur man började skolan och allt var nervöst.

Allt känns på ett sätt ganska hemma här. Skola, träning, middag, läxor, sova. Ändå är jag inte riktigt van med någonting. Jag blir förvånad varje gång jag får poängavdrag på läxan för att jag har fel font. Det är fortfarande lite knäppt att ha US History lecture med en föreläsare som är engagerad och viftar med armarna. Det känns fortfarande knäppt att höra coacherna jaga på de som går, eller att se waterpoloteamet springa runt Wilson Field i speedos. Att behöva be om skjuts. Allt är så annorlunda här att det inte riktigt går att förklara. Samtidigt som jag blir irriterad på vissa normer och ideal här, älskar jag det. Det är inte direkt lätt, men jag har det bra. Grymt bra! Min värdfamilj är bäst och jag har hittat några helt underbara människor i skolan som är schysta. Tänker på er därhemma såklart, jag hoppas att ni har det sjukt bäst! Älskar er!

Vill ni höra något kul? The Speedorun. Vi hade XCpractice i måndags och gjorde vår quick fix, typ stretch. Helt plötsligt kommer båda waterpoloteamen ut i sin speedos (minibadbyxor) och springer runt field hockeyfältet (vi tränar i utkanten av det) och tjoar. Alla i XC stannade upp och kollade, till och med coacherna blev nog lite förvånade. Samtidigt pågick en field hockey game (bara tjejer spelar det), undrar hur det gick haha...  Kan även tillägga att waterpolo är nog en av de mest populära sporterna bland killarna på min skola. Coolt va? I just had to tell you about it!

Annars leker livet här, vi är lediga idag för lärarna ska skriva omdömen och sånt. Har fått veta några av mina betyg och jag är nöjd, A- i US History liksom! Okej, blev typ mest glad över engelskan, av någon anledning fick jag högra betyg än amerikanen bredvid mig. Tror allvarligt talat hon inte läser texterna, utan bara gör avdrag på fel font or single spaced. Ska typ prova att lämna in samma läxa nästa vecka för att se, haha. En gång fick jag full pott trots att halva min läxa var oläsbar pga min skrivare. 
Så snart ska jag iväg och klippa mig, ingen sovmorgon här inte! Var rätt desperat så bara skönt. Ska träffa min liason och sen ha practice. Hejdå på er därhemma, ha en trevlig fredagsmyskväll!

1 kommentar:

  1. Wow, vilka jättefina bilder, ser helproffsigt ut!

    Kram
    P

    SvaraRadera