lördag 6 oktober 2012

Nobody said it was easy

Igår hade jag en trevlig dag i skolan som avslutades med ett meet. Kände mig verkligen hemma i skolan, en supertrevlig dag! Meetet vi hade gick okeyyy. Vi vann inte den här gången och jag gillade inte banan så mycket så var väl ingen toppendag direkt. JV boys fick dessutom starta efter oss, och vissa av dem var soooo slow. We had to wait for them, så det blev lite segt after a while. På kvällen såg vi på Glee (en viktig del av min dag!!!) och det var superbra och sorgligt :'(
Juste, spirit week. Hade min XCkläder, var typ jättefå som klädde ut sig. Mest lärarna to be honest.

Idag hade jag världens tuffaste dag och vill typ mest ligga hemma och göra ingenting. Var typ trött, hade två quizzes och ett test. Det är så mentalt krävande och blev typ bara upset av det, vet inte varför...
Vi hade peprally idag in the gym. Det var rätt kul! Mest en massa shouting about sport och så Gangnam Style. Det är en sång och några asiater dansade till den. Sedan kom en massa lärare in med!! Så himla kuuuul! Sen så hade vi dragkramp, Class of 2014 won! (my class). Över seniorsen och facultee! Awesooooome. Insåg också hur liten skolan är när man såg alla i the gym.
Men okej, annars så var den här skoldagen bara sämstsämstsämst och när jag hade XC var jag bara så inte in the mood for running. Ville mest hem och börja på en ny dag.

Jag känner mig bara så vilsen, jag passar verkligen inte in någonstans. Internationella boarders, amerikanska boarders, och amerikanska daystudents. Jag är ingen av dom. Alla boarders känner varandra så bra och bor liksom med varandra, så försöker att lära känna fler och fler day students. I feel so lost. Imorgon är det homecoming och jag är inte alls taggad. Jag ska nog gå på homecoming game efter pool practice och antagligen dansen med. Dock så är det supermånga jag känner som inte ska gå vilket känns trist + att jag inte har någon date + nästan bara mina boardervänner ska gå så är inte alls taggad. Men jag ska nog ändå gå. Jag vill absolut inte ångra något här, och jag vet några otroligt trevliga personer som ska gå så det kan bli kul ändå! Ett utmärkt tillfälle att lära känna fler, I guess!

När jag kom hem och mest ville gå och sova begav jag mig ändå ut. Palma football game!
Tack vad skönt det var! Mina fina utbytesstudentvänner var där + Miriams (Austria) amerikanska vänner. Supertrevliga, alla amerikanare från andra skolor frågar alltid om var man är ifrån och hur gammal man är osvvv. Träffade dessutom en utbytesstudent jag inte sett tidigare, han hette Young och trodde jag var 15 år :((( Har blivit frågad om jag var freshman massa gånger nu och om mitt gröna hår. Ska gå och klippa mig soon haha. Football game var sjukt kul, det var deras homecoming game så de körde in med bilar där deras canditates for homecoming king and queen satt i. Bandet spelade och de hade cheerleaders och allt! Så coolt! Anywaysss kvällen var fett kul, alla är så himla trevliga och jag blev på så gott humör av att träffa dom!

Nu kommer en massa konstiga saker som gick upp för mig idag;
- Man kan inte riktigt lite på polisen här. Det är mycket gängskjutningar och sånt här. De ger sig inte på vita, för polisen bryr sig om vad som sker med de vita. Polisen struntar tydligen i vad som sker med hispanics, några av dem är här olagligt osv. Tycker det är väldigt konstigt, och det var mest en chock att få höra om det. Tycker det är väldigt synd, det är mycket shooting här och förstår inte varför de ska bry sig mindre om hispanics here.
- Eftersom deras college kostar en del pengar så är de väldigt beroende av stipendium. Så en kille i mitt team var tvungen att sluta för att han skulle ha tid att plugga så han kan få stipendium. Han är en rätt bra löpare och verkar älska det, blev lite sorgsen när jag fick höra varför. Det är så himla annorlunda, och vi tar saker rätt mycket för givet i Sverige känns det som. Allt löser sig liksom. Here, it doesn't. Samtidigt vet jag en del elever på min skola som skiter fullständigt i det, trots att deras föräldrar betalar för att de ska gå på privatskola. Så mycket olikheter i denna lilla skola.

Godnatt från Amerikat! Coldplay – The Scientist

1 kommentar:

 1. Hej Matilda!

  Jag förstår om det är tufft så här i början, men du lär ju känna fler och fler hela tiden. Låt det ta lite tid. Du träffade en massa trevliga AFS:are nyligen och sedan har du alla klubbar du är med i så du kommer att lära känna massor bara du låter det ta sin tid.

  När det gäller homecoming, så do it the Swedish way, dvs vänta inte på att bli utbjuden utan bjud någon du istället :-)

  Kämpa på, Kramar!
  Per o Helena

  SvaraRadera