söndag 2 september 2012

Home sweet home

Lake Tahoe en kväll


On the way home
HudsonRadiokanalen vi lyssnar på spelade Per Gessle tre gånger!!! Ingen höjdarlåt direkt, men lite stolt när han spelades på amerikansk radio liksom! Annars spelar de typ Mumford and Sons hela tiden och John Mayer. Superbra!

En trevlig överraskning, min skolböcker hade kommit hem före oss!
Jag är hemma här nu. Är helt slut efter en nästan heldag i bilen. Ni får lite fina iPhonebilder sålänge. Imorgon ska jag ladda in kamerabilderna och skriva lite om denna underbara vecka som varit!

Annars så jag ska till skolan imorgon. Vi ska träffa min advisor en timme, en lugn början helt enkelt. Jag fick mitt schema igår, det är fullproppat. Min värdbror har en massa hål och har typ 3 skolböcker, kolla min hög liksom! Min värdfamilj verkar tycka det är supermycket klasser så kanske måsta välja borta någon. Dessa är klasserna jag ska ta;

English 3 - Engelska helt enkelt! Alla böckerna verkar superroliga, de skönlitterära. Sen är det en massa grammatik och vokabulär, antar att det är bra det med! Det mesta verkar gå ut på att träna inför deras högskoleprov, SAT.
US History - Jag läser just nu en 600sidors historiebok så känner mig näääästan lika insatt som alla amerikaner som lärde sig allt detta typ samtidigt som de lärde sig gå! ;) Tror att detta kommer att vara en intressant klass, även om jag som utbytesstudent kommer att vara rätt lost jämfört med de andra.
Biologi - Jag var tvungen att välja en scienceklass. Var superotaggad på kemi, tyckte inte lektionerna nu i ettan var superroliga så det blev det inte. Fysik är kul men suuuupersvårt, så då blev det biologi! Verkar kul, man har lite lectures i en stor sal (US History med) och också lite att man tar prover om jag förstod mina värdsyskon rätt. Ser framemot detta, även om boken väger enormt mycket haha! Kommer ha denna lektion med Sophomores tror jag.
College Algebra & Trigonometry (CAT) - Gjorde ett placementtest i matte och hamnade här! Det är inte enklaste juniormatten, men ska nog inte vara supersvårt. Kollade lite i boken och är väl lite det vi gjorde i ettan och sen en massa mer obegripligt. Läraren jag har är min liasons dotter! Hon är säkert snäll!
French 3 - Franska. Gjorde ett test, blev tillfrågad om jag ville ta Honors som är lite högre nivå, men tillslut valde jag vanlig. Har kollat lite i böckerna och det verkar inte vara supersvårt. Asterix och Obelix serier blir kul!
Beginner Digital Photography - Foto! Skolan har en massa art subjects och jag vill gärna ta foto. Så det ska bli kul! Gillar att fota och vill gärna lära mig mer!
Journalism: Yearbook - Att få vara med och göra skolans yearbook låter superkul! Så jag la till den klassen. Det känns så himla USA, verkligen inte något vi har hemma!

Ingen aning ämne - På min skola måste man ta ett ämne i två år som innebär att man ska prova en massa artgrejer och hålla på med skolans radio. Tror vi. Det är en klass man måste ta för att gå ut, men det kommer jag ändå inte göra så känns lite onödigt. Dessutom får jag två dagar med supersena luncher, så skulle bli glad om jag slapp denna. Jag har dessutom provat tusentals artämnen, syslöjd och teknik etc, räknar jag till detta! Vi får se, det är säkert superkul! Kommer dock vara vrålhungrig men okej.

Vad tycker ni jag ska göra? Jag borde typ välja bort någon av de tre sistnämnda. Hjääääääälp. De jag inte har en aning om kanske jag inte kan välja bort, så typ yearbook eller foto.

Skolan börjar iallafall denna vecka, och XC! En cool sak jag kommer att göra en massa lördagar är att göra pool workout!! Man springer typ i en pool?? Coolt. Imorgon ska jag nog springa på land, så godnatt/godmorgon!

2 kommentarer:

 1. Jättefina bilder!
  Vad bra att böckerna kom fram i tid. Har du köpt miniräknare än?
  Svårt att välja bort något, allt verkar roligt men om jag läser mellan raderna så lutar du mot att välja bort det sista "ingen aning ämnet" om det går. Då får du bättre lunchtider också. Vad tycker Josh?

  Kram
  Pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ska köpa på tisdag tror jag! We'll see. Måste köpa block och sånt också.
   Jaaa, jag hoppas det går att välja bort, har ju haft en massa knasämnen redan och jag får ju ändå inte gå ut så känns lite onödigt. Han tyckte som jag. Men vi får se, kanske provar någon vecka för att se hur det funkar! Kram

   Radera