lördag 15 december 2012

-

Jag blir så arg!! Läste i tidningen idag om det som hände i Newtown. Hur i helvete kan någon gå in och skjuta ihjäl tjugo barn??? Jag blir så förbannad. Fyfan, precis innan jul också. Det är så sorgligt och hemskt! De hade hela livet framför sig. Är extremt arg så det finns inte. Tänker på de i Newtown <3

Vapenlagarna här är som sagt galna, att folk kan gå runt med vapen och ha dom i sitt hus hursomhelst. Tonåringar kan tydligen ha licens för vapen (jakt). Det är så sjuuuuuuuukt. Anledningen till att det är så är konstitutionen, 2nd Amendement Right to bear Arms. Många människor här ogillar nämligen det något enormt och skulle med glädje ta bort alla vapen. Sedan finns det vissa människor som påstår att vi behöver vapen, för att vi ska skydda oss. Poängen är, om ingen har vapen behöver vi heller inte skydda oss mot något. Många tänker inte på det. Det är svårt att ändra eftersom det är i konstitutionen och dessutom är omtyckt av vissa. Bara att acceptera, I guess.

Jag försöker undvika vapenfrågan rätt mycket, blir så otroligt upprörd över hur folk kan tycka att man ska ha rätt till vapen "för att skydda sig". Majoriteten av människorna i världens skulle aldrig drömma om att skjuta någon, men olyckor sker och det finns galningar därute. Människan som gjorde det i Newtown var nog inte frisk, men han hade enkelt tillgång till vapen. Med svårare tillgång hade det nog aldrig hänt, eller åtminstone försvårat processen något enormt.

Är iallafall arg och ledsen över det som hänt, över vapenlagarna. Tänker så otroligt mycket på familjerna som mist ett barn och inte kan ha en vanlig jul med dom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar